Przedmioty w rejestracji Zapisy na przedmioty obligatoryjne ZJiAŻ I st.- 7 sem. NZJ-SI-3(7)_22/23Z
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
2022/23-Z - Semestr zimowy 2022/23 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||
---|---|---|---|---|---|
2022/23-Z | |||||
NZJ-SI>JŻywCPrzech |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/23
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przechowalnictwo surowców pochodzenia roślinnego i żywności dotyczy biologicznych, biochemicznych i chemicznych procesów zachodzących w czasie przechowywania surowców roślinnych w różnych warunkach. Przedmiot dotyczy technologii przechowywania ziarna zbóż, ziemniaków, warzyw i owoców. Omawiane są także sposoby minimalizowania strat w czasie przechowywania produktów roślinnych oraz utrwalonej i nieutrwalonej żywności pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. |
|
||
NZJ-SI>MARKETING |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/23
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedmiot służy pogłębieniu wiedzy i umiejętności z marketingu, szczególnie w sektorze produkcji żywności. Kurs oparty jest o zapoznanie się studentów z koncepcją marketing mix zgodną z wersją 4P (polityka produktowa, polityka cenowa, polityka dystrybucyjna, polityka promocyjna). |
|
||
NZJ-SI>MetStatwZJ |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/23
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
W trakcie wykładów przedstawione zostaną podstawowe jak i zaawansowane metody statystyczne wykorzystywane w zarzadzaniu jakością. |
|
||
NZJ-SI>PREGZ |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/23
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest realizacja i opracowanie pracy inżynierskiej. Przedmiot zakończony jest egzaminem inżynierskim obejmującym zagadnienia związane z zarządzaniem jakością w produkcji żywności i analizą żywności. |
|
||
NZJ-SI>SemInz |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/23
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest analiza, opracowanie i prezentacja aktualnego stanu wiedzy, założeń oraz projektu, będącego tematem pracy inżynierskiej. |
|
||
NZJ-SI>WalidMetAn |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/23
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Student poznaje sposoby zapewnienia jakości wyników badań stosowanych w laboratoriach analitycznych. Student rozróżnia etapy procesu walidacji metod analitycznych. Poznaje i identyfikuje narzędzia wykorzystywane w procesie walidacji. Definiuje pojęcia związane z procesem walidacji. Zapoznaje się i opracowuje procedury procesu walidacji metod analitycznych. Przeprowadza pomiary i obliczenia. Sporządza raport z przeprowadzonego procesu walidacji metod analitycznych. |
|
||
NZJ-SI>ZBwSytKryz |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/23
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Treści przedmiotu obejmują podstawy zarządzania w sytuacja kryzysowych z uwzględnieniem zagrożeń wynikających z surowców i artykułów żywnościowych, oraz łańcucha produkcji żywności. Omawiane są cywilnoprawne aspekty zarządzania kryzysowego, procedury postępowania z wyrobem niezgodnym i jego wycofywania z rynku, europejski system wczesnego ostrzegania o niebezpiecznych produktach żywnościowych i środkach żywienia zwierząt, a także zjawisko terroryzmu żywnościowego oraz system TACCP. |
|
||
NZJ-SI>ŻYWNOTRAD |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/23
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest umożliwienie studentom zapoznania się z materiałem dotyczącym tradycyjnych i regionalnych produktów spożywczych. Program wykładów obejmuje zagadnienia związane z tym przedmiotem. |
|
||