Przedmioty w rejestracji Zapisy na przedmioty - NBT-SI-4(7) NBT-SI-4(7)-22/23Z
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
2022/23-Z - Semestr zimowy 2022/23 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||
---|---|---|---|---|---|
2022/23-Z | |||||
NBT/BŻ-SI>BiotRiZw |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/23
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Tematem kursu są zagadnienia przedstawiające trendy rozwoju współczesnej biotechnologii, w tym zastosowanie GMO roślinnych i zwierzęcych, cel tworzenia tych organizmów i ich zastosowanie biotechnologiczne. |
|
||
NBT/BŻ-SI>InżG |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/23
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Tematyka realizowana podczas kursu ma na celu zapoznanie studenta z zaawansowanymi narzędziami i technikami pozwalającymi na klonowanie i ekspresję genów oraz metodami analizy genomów. |
|
||
NBT/BŻ-SI>PM |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/23
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||
NBT/BŻ-SI>PiEInż |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/23
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest realizacja i opracowania pracy inżynierskiej. Przedmiot zakończony jest egzaminem inżynierskim obejmującym zagadnienia związane z procesami biotechnologicznymi i aparaturą wykorzystywaną w tych procesach. |
|
||
NBT/BŻ-SI>SInż |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/23
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest opracowanie i prezentacja aktualnego stanu wiedzy, założeń oraz projektu, będących tematem pracy inżynierskiej. |
|
||
NBT/BŻ-SI>SzMet |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/23
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Podczas wykładu studenci poznają szybkie metody umożliwiające kontrolę procesu produkcji żywności oraz zapewniające wysoka jakość produktu. Omawiane są zarówno metody proste jak i te wymagające skomplikowanej aparatury. Przedstawiane są metody oznaczania liczby drobnoustrojów oraz metody identyfikacji , w tym: testy ELISA, rybo typowanie i Hybriscan. Rozważna jest możliwość kontroli linii technologicznej na podstawie danych z obszaru mikrobiologii prognostycznej. |
|
||
NBT/BŻ-SI>ZwLBiot |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2022/23
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest umożliwienie studentom zdobycia wiedzy na temat zwierząt doświadczalnych i ich wykorzystania w badaniach z zakresu biotechnologii, organizacji zwierzętarni, wymogów sanitarnych, a także podstaw prowadzenia hodowli zwierząt laboratoryjnych. Ponadto, celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z metodami badań na zwierzętach, w tym immunologicznych, farmakologicznych i toksykologicznych. |
|
||