Przedmioty 1 sem. - zarządzanie jakością i analiza żywności, st. i-go stopnia (inż.) (grupa przedmiotów zdefiniowana przez DZIEKAN WYDZIAŁU BIOTECHNOLOGII I NAUK O ŻYWNOŚCI)
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
2016/17-Z - Semestr zimowy 2016/17 2017/18-Z - Semestr zimowy 2017/18 2018/19-Z - Semestr zimowy 2018/19 2019/20-Z - Semestr zimowy 2019/20 2019/20-L - Semestr letni 2019/20 2020/21-L - Semestr letni 2020/21 2021/22-L - Semestr letni 2021/22 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2016/17-Z | 2017/18-Z | 2018/19-Z | 2019/20-Z | 2019/20-L | 2020/21-L | 2021/22-L | |||||
NZJ-SI>ChOiN |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2016/17
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedmiot obejmuje zagadnienia dotyczące systematyki związków nieorganicznych, budowy atomu, elektrochemii, roztworów, kinetyki, związków koordynacyjnych. Obejmuje zagadnienia umożliwiające zapoznanie się z podstawami analizy ilościowej oraz jakościowej, reakcjami utleniania i redukcji, równowagami w wodnych roztworach elektrolitów, własnościami buforów. |
|
||
NZJ-SI>EKON |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2016/17
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedmiot służy zapoznaniu się z podstawowymi zagadnieniami dotyczącymi działania gospodarki rynkowej. Szczególny nacisk jest położony na uwarunkowania ekonomiczne w gospodarce żywnościowej. |
|
||
NZJ-SI>Fiz1 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2016/17
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem kursu jest zapoznanie studentów z podstawowymi prawami fizyki oraz nabycie umiejętności wykonywania pomiarów prostych wielkości fizycznych oraz ich prezentacji w formie analitycznej i graficznej. Na kurs składają się wykłady oraz ćwiczenia laboratoryjne. Na wykładach omawiane są elementarne zagadnienia z mechaniki właściwości płynów i zjawiska na granicy faz. Na ćwiczeniach studenci wykonują pomiary parametrów mechanicznych i cieplnych oraz nabywają umiejętności prezentacji wyników pomiarów w różnorakich formach. |
|
||
NZJ-SI>GRAF |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2016/17
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Technical writing. Plotting curves and geometric constructions. Orthogonal projections. Sections simple and complex. Dimensioning of mechanical drawing and construction. Basic drawing elements building. |
|
||
NZJ-SI>Mat |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2016/17
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest umożliwienie studentom zapoznania się z podstawami matematyki wyższej. Program wykładów obejmuje zagadnienia dotyczące liczb zespolonych, macierzy i układów równań liniowych, rachunku różniczkowego i całkowego funkcji jednej i dwóch zmiennych. Celem ćwiczeń jest umożliwienie studentom zapoznania się z podstawowymi metodami rozwiązywania zadań dotyczących wyżej wymienionych zagadnień. |
|
||
NZJ-SI>WprdoZarzJak | brak | brak |
![]() |
![]() |
brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2018/19
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Student poznaje zasady i filozofię współczesnego po-dejścia do zarządzania organizacją. Podczas zajęć omówione są zasady współczesnych rozwiązań syste-mowych stosowanych w tym zakresie. |
|
||
NZJ-SI>ZarzŚrod | brak | brak | brak | brak |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2019/20
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Celem przedmiotu jest zapoznanie studentów z podstawami ochrony środowiska i zarządzaniem nim. Student poznaje środowisko życia człowieka, dostępne zasoby naturalne, podstawy ochrony atmosfery, wody i gleby oraz podstawy zagospodarowania odpadów. Poznaje systemy zarządzania środowiskiem. |
|
||