Przedmioty 9 sem., - ogrodnictwo, st. stacjonarne (ERASMUS) (grupa przedmiotów zdefiniowana przez DZIEKAN WYDZIAŁU PRZYRODNICZO TECHNOLOGICZNEGO)
Grupa przedmiotów: Przedmioty 9 sem., - ogrodnictwo, st. stacjonarne (ERASMUS)
wybierz inną grupę
zobacz plany zajęć tej grupy
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
2017/18-Z - Semestr zimowy 2017/18 2018/19-Z - Semestr zimowy 2018/19 2019/20-Z - Semestr zimowy 2019/20 2020/21-Z - Semestr zimowy 2020/21 2021/22-Z - Semestr zimowy 2021/22 2022/23-Z - Semestr zimowy 2022/23 2023/24-Z - Semestr zimowy 2023/2024 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2017/18-Z | 2018/19-Z | 2019/20-Z | 2020/21-Z | 2021/22-Z | 2022/23-Z | 2023/24-Z | |||||
POG-SE>GS |
![]() |
![]() |
brak | brak | brak | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2017/18
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przyrodnicze i gospodarcze znaczenie nawierzchni trawiastych. Podział gospodarczy traw. Cechy użytkowe traw gazonowych. |
|
||
POG-SE>SIH | brak |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2018/19
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przygotowanie studenta do prowadzenia i zarządzania uprawami ogrodniczymi prowadzonymi w systemach zrównoważonych. Przedmiot zawiera informacje na temat systemów integrowanej produkcji owoców i warzyw, systemów stosowanych w ogrodnictwie zrównoważonym. |
|
||
POG-SE>TVWP |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2017/18
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedmiot zawiera treści związane z nowoczesnymi technologiami prowadzenia winnic towarowych i produkcji wina w warunkach klimatycznych Polski. Obejmuje wprowadzenie do problematyki enologii i przegląd najnowszych rozwiązań stosowanych w polu i w winiarni. |
|
||