Przedmioty 4 sem. - ekonomia - ekonomika gospodarki żywnościowej, st. I-go stopnia (lic) (grupa przedmiotów zdefiniowana przez DZIEKAN WYDZIAŁU PRZYRODNICZO TECHNOLOGICZNEGO)
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
2016/17-Z - Semestr zimowy 2016/17 2016/17-L - Semestr letni 2016/17 2017/18-L - Semestr letni 2017/18 2018/19-L - Semestr letni 2018/19 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2016/17-Z | 2016/17-L | 2017/18-L | 2018/19-L | |||||
PEK/EŻ-SL>OSP |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2016/17
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przepisy prawne dotyczące wytwarzania i obrotu nasionami. Asortyment, zasady wprowadzania do obrotu nawozów, środków ochrony roślin.. Zasady transportu, przechowywania i prawidłowego ich stosowania. Najważniejsze choroby i szkodniki różnych grup roślin. |
|
||
PEK/EŻ-SL>PPR1-S4 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2016/17
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Treść przedmiotu obejmuje przygotowanie roli pod uprawę roślin uprawnych z różnych grup użytkowych. Zapoznaje studenta z technologiami uprawy roślin o różnym poziomie agrotechniki. |
|
||
PEK/EŻ-SL>PRAKTZAW |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2016/17
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Praktyka zawodowa ma na celu skonfrontowanie nabytej wiedzy teoretycznej z rzeczywistością gospodarczą w jakiej znajdą się studenci, a w konsekwencji lepiej przygotować ich do warunków panujących na rynku pracy. W trakcie realizacji praktyki studenci nabywają doświadczenia praktycznego oraz doskonalą umiejętności kontaktów interpersonalnych i wykorzystywania wiedzy teoretycznej przydatnej w praktyce gospodarczej. |
|
||
PEK/EŻ-SL>RAS |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2016/17
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Geneza i podstawowe właściwości gleb. Wartość użytkowa i zasady waloryzacji gleb. Zagrożenia dla jakości powietrza, gleby i wód wynikające ze stosowania środków ochrony roślin oraz nawozów. |
|
||