Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Przedmioty 4 sem. - ekonomia - ekonomika gospodarki żywnościowej, st. I-go stopnia (lic) (grupa przedmiotów zdefiniowana przez DZIEKAN WYDZIAŁU PRZYRODNICZO TECHNOLOGICZNEGO)

Jednostka: DZIEKAN WYDZIAŁU PRZYRODNICZO TECHNOLOGICZNEGO Zestaw przedmiotów, który widzisz poniżej został zdefiniowany przez tę jednostkę. Jednostka ta nie musi mieć jednak związku z organizacją wymienionych przedmiotów (jednostką odpowiedzialną za organizację przedmiotu jest jednostka wymieniona w odpowiedniej kolumnie w tabeli poniżej). Więcej o tym przeczytasz w Pomocy.
Grupa przedmiotów: Przedmioty 4 sem. - ekonomia - ekonomika gospodarki żywnościowej, st. I-go stopnia (lic)
wybierz inną grupę zobacz plany zajęć tej grupy
Filtry
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do dodatkowych opcji

Konkretniej - pokazuj tylko te przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.

Dodatkowo pokazywane są również te przedmioty, na które jesteś już zarejestrowany (lub składałeś prośbę o zarejestrowanie).

Jeśli chcesz zmienić te ustawienia na stałe, edytuj swoje preferencje w menu Mój USOSweb.
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
niedostępny (zaloguj się!) - nie jesteś zalogowany
niedostępny - aktualnie nie możesz się rejestrować
zarejestruj - możesz się zarejestrować
wyrejestruj - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę)
prośba - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać)
zarejestrowany - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.

2016/17-Z - Semestr zimowy 2016/17
2016/17-L - Semestr letni 2016/17
2017/18-L - Semestr letni 2017/18
2018/19-L - Semestr letni 2018/19
(zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne)
Opcje
2016/17-Z 2016/17-L 2017/18-L 2018/19-L
PEK/EŻ-SL>OSP
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2016/17
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2016/17
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2017/18
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2018/19
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Przepisy prawne dotyczące wytwarzania i obrotu nasionami. Asortyment, zasady wprowadzania do obrotu nawozów, środków ochrony roślin.. Zasady transportu, przechowywania i prawidłowego ich stosowania. Najważniejsze choroby i szkodniki różnych grup roślin.

Strona przedmiotu
PEK/EŻ-SL>PPR1-S4
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2016/17
  • Ćwiczenia - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2016/17
  • Ćwiczenia - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2017/18
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2018/19
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Treść przedmiotu obejmuje przygotowanie roli pod uprawę roślin uprawnych z różnych grup użytkowych. Zapoznaje studenta z technologiami uprawy roślin o różnym poziomie agrotechniki.

Strona przedmiotu
PEK/EŻ-SL>PRAKTZAW
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2016/17
  • Praktyka - 0 godzin
Semestr letni 2016/17
  • Praktyka - godzin
Semestr letni 2017/18
  • Praktyka - godzin
Semestr letni 2018/19
  • Praktyka - godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Praktyka zawodowa ma na celu skonfrontowanie nabytej wiedzy teoretycznej z rzeczywistością gospodarczą w jakiej znajdą się studenci, a w konsekwencji lepiej przygotować ich do warunków panujących na rynku pracy. W trakcie realizacji praktyki studenci nabywają doświadczenia praktycznego oraz doskonalą umiejętności kontaktów interpersonalnych i wykorzystywania wiedzy teoretycznej przydatnej w praktyce gospodarczej.

Strona przedmiotu
PEK/EŻ-SL>RAS
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2016/17
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2016/17
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2017/18
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2018/19
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Geneza i podstawowe właściwości gleb. Wartość użytkowa i zasady waloryzacji gleb. Zagrożenia dla jakości powietrza, gleby i wód wynikające ze stosowania środków ochrony roślin oraz nawozów.

Strona przedmiotu
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0-1 (2024-04-02)