Przedmioty 4 sem. - ekonomia - ekonomika gospodarki żywnościowej, st i-go stopnia (lic.) (grupa przedmiotów zdefiniowana przez DZIEKAN WYDZIAŁU PRZYRODNICZO TECHNOLOGICZNEGO)
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
- nie jesteś zalogowany - aktualnie nie możesz się rejestrować - możesz się zarejestrować - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę) - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać) - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
2019/20-L - Semestr letni 2019/20 2020/21-L - Semestr letni 2020/21 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
2019/20-L | 2020/21-L | |||||
PEK/EŻ-SL>PRAKSEM4 |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2019/20
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Otoczenie prawne instytucji, cele i zadania jednostki, dokumentacja organizacyjna regulująca funkcjonowanie instytucji, organizacja pracy, obieg dokumentów i archiwizowanie, sporządzanie pism wychodzących, obsługa nowoczesnych urządzeń biurowych, obsługa programów komputerowych w zakresie fakturowania, obsługa programów komputerowych w zakresie rozliczeń z bankiem, ZUS i US, analiza wykonania budżetu instytucji, zasady tworzenia planu budżetu instytucji |
|
||||
PEK/EŻ-SL>PRAK20TYG |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2019/20
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Praktyka zawodowa ma na celu skonfrontowanie nabytej wiedzy teoretycznej z rzeczywistością gospodarczą w jakiej znajdą się studenci, a w konsekwencji lepiej przygotować ich do warunków panujących na rynku pracy. W trakcie realizacji praktyki studenci pogłębiają doświadczenie praktyczne, doskonalą nawiązywanie kontaktów interpersonalnych oraz wykorzystują wiedzę teoretyczną w rzeczywistych warunkach prowadzenia działalności gospodarczej. |
|
||||