Przedmioty 3 sem. - agrobiznes, st. I-go stopnia (inż.) (grupa przedmiotów zdefiniowana przez DZIEKAN WYDZIAŁU PRZYRODNICZO TECHNOLOGICZNEGO)
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
2016/17-Z - Semestr zimowy 2016/17 2017/18-Z - Semestr zimowy 2017/18 2018/19-Z - Semestr zimowy 2018/19 2019/20-Z - Semestr zimowy 2019/20 2020/21-Z - Semestr zimowy 2020/21 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
2016/17-Z | 2017/18-Z | 2018/19-Z | 2019/20-Z | 2020/21-Z | |||||
PAG-SI>LOGROL |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2016/17
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedsiębiorstwo rolnicze jako system logistyczny. Logistyka zaopatrzenia, produkcji i dystrybucji. Techniczna infrastruktura procesów logistycznych w rolnictwie. Projektowanie i komputerowe wspomaganie systemów logistycznych. |
|
||
PAG-SI>MIKROB |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2016/17
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Budowa i rola w środowisku naturalnym wirusów, bakterii oraz drobnoustrojów eukariotycznych. Poznanie metod identyfikacji i hodowli bakterii oraz grzybów a także przeprowadzanych przez nie procesów metabolicznych. Podstawowe techniki hodowli i identyfikacji bakterii. |
|
||
PAG-SI>SRTEROL |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2016/17
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Klasyfikacja ciągników rolniczych. Budowa i zasada działania wybranych zespołów ciągników rolniczych. Właściwości uciągowe – charakterystyka i sposoby poprawy. Maszyny rolnicze - podział, budowa, regulacje oraz zasady pracy. |
|
||
PAG-SI>TECNEJ1 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2016/17
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Treść przedmiotu obejmuje charakterystykę gatunków warzyw i owoców oraz główne informacje o stanie ich produkcji w Polsce. Przygotowanie pola pod uprawę roślin ogrodniczych, zapoznaje studenta z technologiami ich uprawy. |
|
||
PAG-SI>ZYWZWI |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2016/17
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przedmiot: "żywienie zwierząt" swoją tematyką obejmuje zajęcia (wykłady i ćwiczenia) z zakresu produkcji pasz stosowanych w żywieniu poszczególnych gatunków zwierząt. Wyjaśnione zostaną zależności między składem dawki pokarmowej a fizjologią ich trawienia i wchłaniania. Dodatkowo student uzyska umiejętność szacowania rzeczywistej wartości. pokarmowej pasz oraz bilansowania mieszanek paszowych i dawek pokarmowych z wykorzystaniem rożnych zestawów paszowych. |
|
||