Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Oferta przedmiotowa jednostki DZIEKAN WYDZIAŁU BIOTECHNOLOGII I NAUK O ŻYWNOŚCI

Jednostka: DZIEKAN WYDZIAŁU BIOTECHNOLOGII I NAUK O ŻYWNOŚCI Wymienione są te przedmioty, które są oferowane dla wybranej jednostkę oraz jej podjednostek.
wybierz inną powiązane grupy przedmiotów Kliknij powiązane grupy przedmiotów, aby wyświetlić listę grup przedmiotów zdefiniowanych przez tę jednostkę (czyli np. przedmioty obowiązkowe dla I roku).
Filtry
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do dodatkowych opcji

Konkretniej - pokazuj tylko te przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.

Dodatkowo pokazywane są również te przedmioty, na które jesteś już zarejestrowany (lub składałeś prośbę o zarejestrowanie).

Jeśli chcesz zmienić te ustawienia na stałe, edytuj swoje preferencje w menu Mój USOSweb.
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
niedostępny (zaloguj się!) - nie jesteś zalogowany
niedostępny - aktualnie nie możesz się rejestrować
zarejestruj - możesz się zarejestrować
wyrejestruj - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę)
prośba - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać)
zarejestrowany - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.

2016/17-Z - Semestr zimowy 2016/17
2016/17-L - Semestr letni 2016/17
2017/18-Z - Semestr zimowy 2017/18
2017/18-L - Semestr letni 2017/18
2018/19-Z - Semestr zimowy 2018/19
2018/19-L - Semestr letni 2018/19
2019/20-Z - Semestr zimowy 2019/20
2019/20-L - Semestr letni 2019/20
2019/20 - Rok akademicki 2019/20
2020/21-Z - Semestr zimowy 2020/21
2020/21-L - Semestr letni 2020/21
2020/21 - Rok akademicki 2020/21
2021/22-Z - Semestr zimowy 2021/22
2021/22-L - Semestr letni 2021/22
2021/22 - Rok akademicki 2021/22
2022/23-Z - Semestr zimowy 2022/23
2022/23-L - Semestr letni 2022/23
2022/23 - Rok akademicki 2022/23
2023/24-Z - Semestr zimowy 2023/2024
2023/24-L - Semestr letni 2023/2024
2023/24 - Rok akademicki 2023/24
2024/25-Z - Semestr zimowy 2024/2025
2024/25-L - Semestr letni 2024/2025
(zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne)
Opcje
2016/17-Z 2016/17-L 2017/18-Z 2017/18-L 2018/19-Z 2018/19-L 2019/20-Z 2019/20-L 2019/20 2020/21-Z 2020/21-L 2020/21 2021/22-Z 2021/22-L 2021/22 2022/23-Z 2022/23-L 2022/23 2023/24-Z 2023/24-L 2023/24 2024/25-Z 2024/25-L
NFT-AM>3248.3 brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2022/23
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
NFT-AM>3247.3 brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2022/23
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
SPD-BAU>0006 brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Rok akademicki 2019/20
  • Ćwiczenia - 2 godzin
  • Wykład - 14 godzin
Rok akademicki 2020/21
  • Ćwiczenia - 2 godzin
  • Wykład - 14 godzin
Rok akademicki 2021/22
  • Ćwiczenia - 2 godzin
  • Wykład - 14 godzin
Rok akademicki 2022/23
  • Ćwiczenia - 2 godzin
  • Wykład - 14 godzin
Rok akademicki 2023/24
  • Ćwiczenia - 2 godzin
  • Wykład - 14 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
POG-SI>AGRA brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2016/17
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2017/18
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2018/19
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2019/20
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Rola fizyki w naukach rolniczych – niekonwencjonalne pozyskiwanie energii. Kinematyka i dynamika ruchu postępowego i obrotowego. Pojęcie pracy, energii, zasady zachowania energii i pędu. Statyka i dynamika cieczy. Własności powierzchniowe cieczy. Elektryczność i magnetyzm. Termodynamika. Podstawy fizyki atomowej. Typy promieniowania jądrowego i jego wpływ na organizmy żywe.

Strona przedmiotu
NTG-SI>3566.4 brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
NZJ-SI>0015.6 brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2022/23
  • Wykład - 10 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Wykład - 10 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Wykład - 10 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
NZJ-SI>AkrediCert brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2019/20
  • Wykład - 10 godzin
Semestr letni 2020/21
  • Wykład - 10 godzin
Semestr letni 2021/22
  • Wykład - 10 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

W ramach przedmiotu omawiana są treści obejmujące podstawy funkcjonowania systemów akredytacji i certyfikacji oraz udzielania notyfikacji, a także ich powiązania i umiejscowienie w krajowym i europejskim systemie oceny zgodności. Przedstawione są rodzaje certyfikacji, ze szczególnym uwzględnieniem systemów zarządzania jakością, a także etapów jej przeprowadzania.

Strona przedmiotu
NTG-SI>0016.6 brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2022/23
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
NTG-SI>ATwPS brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2019/20
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2019/20
  • Wykład - 15 godzin
Semestr letni 2021/22
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem kursu jest przekazanie, sprawdzenie oraz utrwalenie najnowszej wiedzy i umiejętności oraz nabycie kompetencji społecznych z zakresu: definicji, zastosowania oraz podstawowej charakterystyki aktualnych trendów w przetwórstwie surowców spożywczych; regulacji prawnych stosowania niektórych technologii oraz ich wpływu, na jakość i właściwości odżywcze żywności poddanej obróbce technologicznej.

Strona przedmiotu
NBT-SM>0017.2 brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/22
  • Wykład - 60 godzin
Semestr zimowy 2022/23
  • Wykład - 60 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Wykład - 60 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Wykład - 60 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
NBT/BŻ-SM>AMD brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2019/20
  • Wykład - 60 godzin
Semestr zimowy 2020/21
  • Wykład - 60 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem modułu jest umożliwienie studentom zapoznania się z materiałem z zakresu nadprodukcji metabolitów specyficznych. Program wykładów obejmuje zagadnienia związane z zagrożeniami zdrowotnymi, wykrywaniem i diagnostyką drobnoustrojów, charakterystyką białek, lipidów i genomu. Student potrafi opracować aplikacyjnie nowy produkt żywnościowy.

Strona przedmiotu
NTŻ-SM>0017.2 brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/22
  • Wykład - 15 godzin
Semestr zimowy 2022/23
  • Wykład - 15 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Wykład - 15 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
NTŻ-SM>F2AMD brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Rok akademicki 2020/21
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem modułu jest umożliwienie studentom zapoznanie się z materiałem z zakresu nadprodukcji metabolitów specyficznych przez drobnoustroje. Program wykładów obejmuje zagadnienia związane z szlakami metabolicznymi i zaangażowanymi w nie enzymami, pogłębia wiedzę studenta z przemysłowej produkcji antybiotyków czy regulatorów wzrostu, równocześnie rozróżniając te o cechach pozytywnych jak i negatywnych.

Strona przedmiotu
NZJ-SM>0017.2 brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2021/22
  • Wykład - 15 godzin
Semestr zimowy 2022/23
  • Wykład - 15 godzin
Semestr zimowy 2023/2024
  • Wykład - 15 godzin
Semestr zimowy 2024/2025
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
NZJ-SM>F2AMD brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2016/17
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem modułu jest umożliwienie studentom zapoznanie się z materiałem z zakresu nadprodukcji metabolitów specyficznych przez drobnoustroje. Program wykładów obejmuje zagadnienia związane z szlakami metabolicznymi i zaangażowanymi w nie enzymami, pogłębia wiedzę studenta z przemysłowej produkcji antybiotyków czy regulatorów wzrostu, równocześnie rozróżniając te o cechach pozytywnych jak i negatywnych.

Strona przedmiotu
NTG-SI>0021.4 brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2022/23
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
NTG-SI>0021.6 brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2022/23
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
NTG-SI>AP brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2019/20
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2019/20
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2020/21
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Przedmiot obejmuje zagadnienia związane z nieprawidłowymi reakcjami na pokarm z uwzględnieniem szczegółowej charakterystyki wywołujących je składników żywności. Omawiane są diety stosowane w diagnostyce i leczeniu alergii pokarmowych. Ponadto omawiane są mechanizmy reakcji układu immunologicznego oraz objawy związane z odpowiedzią na alergen. Dodatkowo poruszana jest tematyka związana z rozwojem produktów o obniżonej alergenności, wywoływaniem tolerancji oraz profilaktyką w alergii.

Strona przedmiotu
NTŻ-SI>0021.5 brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
  • Wykład - 24 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
NŻD-SM>AP brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2016/17
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2017/18
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2018/19
  • Wykład - 30 godzin
Semestr letni 2019/20
  • Wykład - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Przedmiot obejmuje zagadnienia związane z nieprawidłowymi reakcjami na pokarm z uwzględnieniem szczegółowej charakterystyki wywołujących je składników żywności. Omawiane są diety stosowane w diagnostyce i leczeniu alergii pokarmowych. Ponadto omawiane są mechanizmy reakcji układu immunologicznego oraz objawy związane z odpowiedzią na alergen. Dodatkowo poruszana jest tematyka związana z rozwojem produktów o obniżonej alergenności, wywoływaniem tolerancji oraz profilaktyką w alergii.

Strona przedmiotu
NŻD-SL>0025.6.E brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2022/23
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
NŻD-SL>AADN brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2019/20
  • Ćwiczenia audytoryjne - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
SPD-BTP>003 brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Rok akademicki 2019/20
  • Ćwiczenia - 11 godzin
Rok akademicki 2020/21
  • Ćwiczenia - 11 godzin
Rok akademicki 2021/22
  • Ćwiczenia - 11 godzin
Rok akademicki 2022/23
  • Ćwiczenia - 11 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
SPD-BTW>0007 brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Rok akademicki 2019/20
  • Ćwiczenia - 31 godzin
Rok akademicki 2020/21
  • Ćwiczenia - 31 godzin
Rok akademicki 2021/22
  • Ćwiczenia - 31 godzin
Rok akademicki 2022/23
  • Ćwiczenia - 31 godzin
Rok akademicki 2023/24
  • Ćwiczenia - 31 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
NZJ-SM>0036.1 brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/21
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Semestr letni 2021/22
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Semestr letni 2022/23
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
NZJ-SM>AnJTowŻPRoś brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2016/17
  • Ćwiczenia - 30 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Semestr letni 2017/18
  • Ćwiczenia - 15 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Semestr letni 2018/19
  • Ćwiczenia - 15 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Semestr letni 2019/20
  • Ćwiczenia - 15 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

W trakcie realizacji przedmiotu przedstawiona zostanie wartość odżywcza i charakterystyka jakościowa owoców i warzyw, zbóż i surowców węglowodanowych. Poruszone zostaną zagadnienia związane jakością surowców i półproduktów i produktów finalnych z surowców roślinnych. Omówione zostaną Czynniki surowcowe i technologiczne warunkujące właściwości fizykochemiczne, sensoryczne, wartość odżywczą oraz trwałość produktów roślinnych z owoców i warzyw, zbóż oraz surowców węglowodanowych.

Strona przedmiotu
NZJ-SM>0037.1 brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2020/21
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Semestr letni 2021/22
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Semestr letni 2022/23
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Semestr letni 2023/2024
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 30 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
NZJ-SM>AnJTowŻPZw brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2016/17
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Semestr letni 2017/18
  • Ćwiczenia - 15 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Semestr letni 2018/19
  • Ćwiczenia - 15 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Semestr letni 2019/20
  • Ćwiczenia - 15 godzin
  • Wykład - 45 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

W ramach zajęć poruszana jest problematyka analizy chemicznej oraz towaroznawczej surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego. Szczególną uwagę poświęca się problematyce odchyleń jakościowych szerokiej gamy produktów finalnych oraz w węższym zakresie wybranych produktów ubocznych.

Strona przedmiotu
NŻC-SI>Asen brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2016/17
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr zimowy 2017/18
  • Ćwiczenia laboratoryjne - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Semestr zimowy 2018/19
  • Ćwiczenia - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem przedmiotu jest umożliwienie studentom zapoznania się z materiałem z analizy sensorycznej. Program wykładów obejmuje zagadnienia związane z tym przedmiotem. Celem laboratoriów jest umożliwienie studentom zapoznania się z podstawową metodologią stosowaną w analizie sensorycznej.

Strona przedmiotu
SPD-BTP>004 brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak brak
Zajęcia przedmiotu
Rok akademicki 2019/20
  • Ćwiczenia - 30 godzin
Rok akademicki 2020/21
  • Ćwiczenia - 30 godzin
Rok akademicki 2021/22
  • Ćwiczenia - 30 godzin
Rok akademicki 2022/23
  • Ćwiczenia - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0-1 (2024-04-02)