Praca i egzamin inżynierski
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | NTO/AS-SI>PracaEITR |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Praca i egzamin inżynierski |
Jednostka: | KATEDRA TECHNOLOGII ROLNEJ I PRZECHOWALNICTWA |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
15.00
|
Język prowadzenia: | polski |
Kierunek: | Towaroznawstwo |
Poziom studiów: | I stopnia |
Profil: | ogólnoakademicki |
Rodzaj przedmiotu: | obowiązkowy |
Semestr studiów: | siódmy |
Wymagania wstępne: | Chemia żywności, standaryzacja/normalizacja produktów spożywczych, systemy zarządzania i bezpieczeństwem żywności, towaroznawstwo przesyłowe. |
Skrócony opis: |
Treści kształcenia z zakresu towaroznawczej analizy żywności, ze szczególnym uwzględnieniem tematu pracy inżynierskiej. |
Pełny opis: |
Treści kształcenia z zakresu towaroznawczej analizy żywności, ze szczególnym uwzględnieniem tematu pracy inżynierskiej. |
Literatura: |
Specjalistyczne pozycje literaturowe, z uwzględnieniem publikacji naukowych z zakresu realizowanej pracy dyplomowej. |
Efekty uczenia się: |
Po ukończeniu przedmiotu student W zakresie wiedzy 1. Student ma podstawową wiedzę o strukturach instytucji prawnych i ekonomicznych funkcjonujących w sektorze żywnościowym i zależnościach pomiędzy nimi. 2. Ma wiedzę o znaczeniu środowiska przyrodniczego w kształtowaniu jakości surowców dla przemysłu spożywczego oraz o jego zagrożeniach i ochronie. 3. Zna podstawowe techniki analizy żywności (fizycznej, chemicznej, toksykologicznej, mikrobiologicznej, sensorycznej) i warunki ich stosowania. W zakresie umiejętności 1. Wykorzystuje podstawowe technologie informatyczne w zakresie pozyskiwania i przetwarzania informacji oraz obliczeń statystycznych. 2. Posiada umiejętność przygotowania typowych prac pisemnych dotyczących zagadnień szczegółowych z zakresu zarządzania jakością i analizy żywności. 3. Posiada umiejętność wystąpień ustnych dotyczących zagadnień z zakresu zarządzania jakością i analizy żywności. W zakresie kompetencji społecznych 1. Wykazuje aktywną postawę w rozwiązywaniu problemów technologicznych i społecznych w zakresie produkcji żywności. 2. Ma świadomość postępu i zmian następujących w metodach i technikach oceny towaroznawczej surowców i produktów żywnościowych. 3. Jest kreatywny w przekazywaniu posiadanych umiejętności i wiedzy. |
Metody i kryteria oceniania: |
Praca dyplomowa 100%, egzamin 100% |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2016/17" (zakończony)
Okres: | 2016-10-01 - 2017-02-14 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: | (brak danych) | |
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | (brak danych) | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: | Egzamin |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2017/18" (zakończony)
Okres: | 2017-10-01 - 2018-01-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Egzamin
Praca dyplomowa
|
|
Koordynatorzy: | MONIKA GRADKA | |
Prowadzący grup: | (brak danych) | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin
Egzamin - Egzamin Praca dyplomowa - Zaliczenie |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.