Seminarium inżynierskie
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | NTŻ-SI>SInżTO |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Seminarium inżynierskie |
Jednostka: | DZIEKAN WYDZIAŁU BIOTECHNOLOGII I NAUK O ŻYWNOŚCI |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
2.00
|
Język prowadzenia: | polski |
Kierunek: | Technologia żywności i żywienie człowieka |
Poziom studiów: | I stopnia |
Profil: | ogólnoakademicki |
Rodzaj przedmiotu: | obowiązkowy |
Semestr studiów: | siódmy |
Wymagania wstępne: | technologie specjalizacyjne |
Skrócony opis: |
Seminarium przygotowuje do samodzielnego rozwiązywania problemów inżynierskich z zakresu towaroznawstwa artykułów spożywczych. |
Pełny opis: |
Treści przedmiotu odnoszą się do tematyki prac dyplomowych studentów. |
Literatura: |
Czasopisma branżowe w języku polskim i obcym. Normy ISO, Rozporządzenia Ministra, akty prawne z zakresu prawa żywnościowego; |
Efekty uczenia się: |
Po ukończeniu przedmiotu student: W zakresie wiedzy typowe technologie procesów otrzymywania różnych produktów żywnościowych/ Ocena przygotowania prezentacji części literaturowej dotyczącej pracy dyplomowej/ NT_P6S¬_WG07 metody rozwiązywania problemów inżynierskich z zakresu technologii żywności i żywienia człowieka uwzględniając zasady ochrony własności przemysłowej i prawa autorskiego/ Ocena przygotowania prezentacji części literaturowej dotyczącej pracy dyplomowej/ NT_P6S¬_WG08, NT_P6S¬_WG12, NT_P6S¬_WG13, NT_P6S_WK17 organizację oraz uwarunkowania prawne i ekonomiczne przedsiębiorstw z branży spożywczej/ Ocena przygotowania prezentacji części literaturowej dotyczącej pracy dyplomowej/ NT_P6S-_WK15, NT_P6S¬_WK16 W zakresie umiejętności: wyszukiwać i zrozumieć informacje pochodzące z różnych źródeł celem rozwiązania założeń swojej pracy dyplomowej/ sposób przygotowania prezentacji części literaturowej dotyczącej pracy dyplomowej; ocena opracowania założeń pracy inżynierskiej; sposób prezentacji/ NT_P6S¬_UW01, NT_P6S¬_UW03 analizować, projektować proste procesy technologiczne związane z produkcją żywności z wykorzystaniem wiedzy o zasadach żywienia człowieka/ sposób przygotowania prezentacji części literaturowej dotyczącej pracy dyplomowej; ocena opracowania założeń pracy inżynierskiej; sposób prezentacji/ NT_P6S¬_UW05, NT_P6S¬_UW07, NT_P6S¬_UW11 samodzielnie opracować zagadnienie projektowe wykorzystując dostępne dane literaturowe z poszanowaniem praw autorskich oraz zaprezentować je publicznie/ sposób przygotowania prezentacji części literaturowej dotyczącej pracy dyplomowej; ocena opracowania założeń pracy inżynierskiej; sposób prezentacji/ NT_P6S¬_UK12 W zakresie kompetencji społecznych: krytycznej oceny własnej wiedzy i aktualizowania wiedzy o nowe osiągnięcia z dziedziny technologii żywności i żywienia człowieka/ Ocena udziału w dyskusji/ NT_P6S_KK01, NT_P6S¬_KK03 myślenia i działania w sposób przedsiębiorczy/ Ocena udziału w dyskusji/ NT_P6S_KO02 |
Metody i kryteria oceniania: |
Ocena przygotowania prezentacji 50%, ocena wystąpienia 50%. |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2016/17" (zakończony)
Okres: | 2016-10-01 - 2017-02-14 |
![]() |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | JÓZEF BŁAŻEWICZ, JOANNA KAWA-RYGIELSKA | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: | Zaliczenie |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2016/17" (zakończony)
Okres: | 2017-02-20 - 2017-09-30 |
![]() |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | (brak danych) | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Ćwiczenia - Zaliczenie |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2017/18" (zakończony)
Okres: | 2017-10-01 - 2018-01-30 |
![]() |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 30 godzin, 2 miejsc
|
|
Koordynatorzy: | JÓZEF BŁAŻEWICZ, ZYGMUNT GIL, ALICJA KUCHARSKA, ANNA PĘKSA, TADEUSZ SZMAŃKO | |
Prowadzący grup: | JÓZEF BŁAŻEWICZ, ANNA CZUBASZEK, ZYGMUNT GIL, ALICJA KUCHARSKA, ANNA PĘKSA, TADEUSZ SZMAŃKO | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Ćwiczenia - Zaliczenie |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2018/19" (zakończony)
Okres: | 2018-10-01 - 2019-01-30 |
![]() |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia laboratoryjne, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | JÓZEF BŁAŻEWICZ, JÓZEFA CHRZANOWSKA, ZYGMUNT GIL, ANNA PĘKSA, ANNA SOKÓŁ-ŁĘTOWSKA | |
Prowadzący grup: | JÓZEF BŁAŻEWICZ, JÓZEFA CHRZANOWSKA, ZYGMUNT GIL, JOANNA KAWA-RYGIELSKA, ANNA PĘKSA, ANNA SOKÓŁ-ŁĘTOWSKA, AGNIESZKA TAJNER-CZOPEK | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Ćwiczenia laboratoryjne - Zaliczenie |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2019/20" (zakończony)
Okres: | 2019-10-01 - 2020-02-03 |
![]() |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia laboratoryjne, 24 godzin
|
|
Koordynatorzy: | JÓZEFA CHRZANOWSKA, JOANNA KAWA-RYGIELSKA, ANNA PĘKSA, ELŻBIETA RYTEL, ANETA WOJDYŁO | |
Prowadzący grup: | JÓZEFA CHRZANOWSKA, ZYGMUNT GIL, JOANNA KAWA-RYGIELSKA, ANNA PĘKSA, ELŻBIETA RYTEL, ANETA WOJDYŁO | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Ćwiczenia laboratoryjne - Zaliczenie |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2020/21" (zakończony)
Okres: | 2020-10-01 - 2021-01-30 |
![]() |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia laboratoryjne, 24 godzin
|
|
Koordynatorzy: | ANNA CZUBASZEK, MAŁGORZATA KAPELKO-ŻEBERSKA, ALICJA KUCHARSKA, MACIEJ OZIEMBŁOWSKI, ANNA PĘKSA | |
Prowadzący grup: | ANNA CZUBASZEK, MAŁGORZATA KAPELKO-ŻEBERSKA, MACIEJ OZIEMBŁOWSKI | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Ćwiczenia laboratoryjne - Zaliczenie |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2021/22" (zakończony)
Okres: | 2021-10-01 - 2022-02-28 |
![]() |
Typ zajęć: |
Seminarium, 24 godzin
|
|
Koordynatorzy: | ANNA CZUBASZEK, JOANNA KAWA-RYGIELSKA, JOANNA KOLNIAK-OSTEK, MAŁGORZATA KORZENIOWSKA, ALICJA KUCHARSKA, MACIEJ OZIEMBŁOWSKI, ANNA PĘKSA, ELŻBIETA RYTEL | |
Prowadzący grup: | ANNA CZUBASZEK, ZYGMUNT GIL, JOANNA KAWA-RYGIELSKA, ALICJA KUCHARSKA, MACIEJ OZIEMBŁOWSKI, ANNA PĘKSA | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Seminarium - Zaliczenie |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2022/23" (zakończony)
Okres: | 2022-10-01 - 2023-02-28 |
![]() |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia laboratoryjne, 24 godzin
|
|
Koordynatorzy: | ANNA CZUBASZEK, ZYGMUNT GIL, JOANNA KOLNIAK-OSTEK, MACIEJ OZIEMBŁOWSKI, ELŻBIETA RYTEL, TOMASZ ZIĘBA | |
Prowadzący grup: | ANNA CZUBASZEK, ZYGMUNT GIL, JOANNA KOLNIAK-OSTEK, MACIEJ OZIEMBŁOWSKI, ELŻBIETA RYTEL, TOMASZ ZIĘBA | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: | Zaliczenie |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.