Laboratorium specjalizacyjne 2
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | NTŻ/TŻ-SM>LABSPEC2 |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Laboratorium specjalizacyjne 2 |
Jednostka: | DZIEKAN WYDZIAŁU BIOTECHNOLOGII I NAUK O ŻYWNOŚCI |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
5.00
|
Język prowadzenia: | polski |
Kierunek: | Technologia żywności i żywienie człowieka |
Poziom studiów: | II stopnia |
Profil: | ogólnoakademicki |
Rodzaj przedmiotu: | obowiązkowy |
Semestr studiów: | drugi |
Wymagania wstępne: | Chemia organiczna, biochemia, mikrobiologia ogólna i żywności, podstawy biotransformacji, enzymologia, biologia molekularna, inżynieria genetyczna |
Skrócony opis: |
Przedmiot obejmuje badania związane z realizacja pracy magisterskiej, jest dostosowany indywidualnie dla każdego studenta. |
Pełny opis: |
Treści kształcenia z zakresu szeroko rozumianej technologii przetwórstwa żywności, ze szczególnym uwzględnieniem tematu pracy magisterskiej |
Literatura: |
Specjalistyczne pozycje literaturowe, z uwzględnieniem publikacji naukowych z zakresu realizowanej pracy dyplomowej |
Efekty uczenia się: |
Po ukończeniu przedmiotu student W zakresie wiedzy Student po ukończeniu kursu ma zaawansowaną wiedzę z zakresu chemicznych, mikrobiologicznych i instrumentalnych metod analitycznych stosowanych w technologii żywności W zakresie umiejętności Student potrafi zaplanować i przeprowadzić doświadczenia z zakresu technologii żywności i opracować uzyskane wyniki potrafi zastosować nowoczesne techniki analityczne do określenia efektywności prowadzonego procesu W zakresie kompetencji społecznych Potrafi współdziałać i pracować w grupie przyjmując w niej różne role, jest świadomy odpowiedzialności za wspólnie realizowane działania Student ma świadomość konieczności szeregowania zadań badawczych i określania ich ważności Jest odpowiedzialny za bezpieczeństwo pracy własnej i innych |
Metody i kryteria oceniania: |
Ocena pracy w laboratorium |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2016/17" (zakończony)
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2017/18" (zakończony)
Okres: | 2017-10-01 - 2018-01-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: | (brak danych) | |
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | (brak danych) | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: | Zaliczenie |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.