Water Organisms Farming
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | BZO-AM>WOF |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Water Organisms Farming |
Jednostka: | INSTYTUT BIOLOGII |
Grupy: |
1 rok, sem.1, zootechnika |
Punkty ECTS i inne: |
3.00
|
Język prowadzenia: | angielski |
Kierunek: | Zootechnika |
Poziom studiów: | II stopnia |
Rodzaj przedmiotu: | fakultatywny |
Skrócony opis: |
Przedmiot dotyczy chowu i hodowli wybranych gatunków ryb. |
Pełny opis: |
Chów i hodowla ryb łososiowatych, chów i hodowla ryb reofilnych i innych cennych gatunków, ponadto ryb ciepłolubnych – amur, tołpyga, sum afrykański oraz chów i hodowla wybranych organizmów bezkręgowych. |
Literatura: |
Adamek J. (2003). African Sheatfish. Breeding technology. Publisher: IRŚ. Olsztyn. p. 75 K. Goryczko (2005) Trouts. – Publisher: IRŚ. Olsztyn Crayfish husbandry (2005) – Mastyński, Andrzejewski Aquaculture – journal available on-line from computers connected to the network of Wroclaw University of Environmental and Life Sciences thanks to Libraries Consortium |
Efekty uczenia się: |
Po ukończeniu przedmiotu W zakresie wiedzy 1. Student wykazuje zaawansowaną wiedzę na temat produkcji ryb; wykazuje się szczegółową znajomością metod hodowlanych stosowanych w produkcji akwakultury. 2. Student ma zaawansowaną wiedzę i wykazuje się dogłębną wiedzą o nowoczesnych specjalistycznych technologiach, metodach, systemach i sprzęcie technicznym wykorzystywanym do utrzymywania zwierząt będących przedmiotem hodowli, hodowli i eksploatacji, a także do produkcji pasz. 3. Student zna aktualne zasady polityki rolnej Polski i UE oraz procesy innowacyjne zachodzące w rolnictwie. W zakresie umiejętności 1. Student w swoich własnych poszukiwaniach, analizuje i wykorzystuje informacje z różnych źródeł - dokumentację dotyczącą utrzymywania zwierząt, które są przedmiotem hodowli, hodowli lub użytkowania, oraz dokumentację związaną z produkcją pasz 2. Student opracował umiejętność przygotowania typowych projektów pisemnych / prezentacji ustnych w języku angielskim lub polskim na określone tematy z dyscypliny nauk o zwierzętach i dyscyplin pokrewnych. W zakresie kompetencji społecznych 1. Student ma świadomość prognozowania negatywnego wpływu produkcji zwierzęcej na środowisko i działań mających na celu zmniejszenie ryzyka 2. Student rozumie potrzebę ciągłej edukacji w zakresie produkcji zwierzęcej. |
Metody i kryteria oceniania: |
zalicza wiedzę zawartą w wykładach, projekcie |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2017/18" (zakończony)
Okres: | 2018-02-19 - 2018-06-14 |
Przejdź do planu
PN WT WYK
ĆW
ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 20 godzin
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Monika Kowalska-Góralska | |
Prowadzący grup: | Monika Kowalska-Góralska | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Ćwiczenia - Zaliczenie Wykład - Zaliczenie |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2018/19" (zakończony)
Okres: | 2019-02-20 - 2019-06-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 20 godzin
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Monika Kowalska-Góralska | |
Prowadzący grup: | (brak danych) | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Ćwiczenia - Zaliczenie Wykład - Zaliczenie |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.