Seminarium inżynierskie
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | BBŻ-SI>SEMINŻ |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Seminarium inżynierskie |
Jednostka: | KATEDRA ŻYWIENIA ZWIERZĄT I PASZOZNAWSTWA |
Grupy: |
Przedmioty 6 sem. - bezpieczeństwo żywności, st. i-go stopnia (inż.) |
Punkty ECTS i inne: |
0 LUB
2.00
(w zależności od programu)
|
Język prowadzenia: | polski |
Kierunek: | Bezpieczeństwo żywności |
Poziom studiów: | I stopnia |
Profil: | ogólnoakademicki |
Rodzaj przedmiotu: | obowiązkowy |
Skrócony opis: |
Przygotowanie studentów do pisania pracy inżynierskiej. |
Pełny opis: |
Wymagania merytoryczne w stosunku do prac inżynierskich na kierunku bezpieczeństwo żywności. Zasady korzystania ze źródeł informacji i ich weryfikacji. Etyka pracy naukowej, poszanowanie praw autorskich, system antyplagiatowy. Poster, prezentacja multimedialna, referat w kontekście konferencji naukowej. Konstrukcja recenzji publikacji naukowej. Elementy pracy naukowej ze szczególnym uwzględnieniem dyskusji i podsumowania. |
Literatura: |
Boć, J. 2003: Jak pisać pracę magisterską. Wrocław: Kolonia Limited. Weiner J. 2006: Technika pisania i prezentowania przyrodniczych prac naukowych Przewodnik praktyczny. PWN Warszawa. Lindsay D. 1995Dobre rady dla piszących teksty naukowe. Oficyna Wydawnicza Politechniki Wrocławskiej. Dostępne piśmiennictwo polskie i zagraniczne, zgodnie z zainteresowaniami i realizacją badań przez studentów. |
Efekty uczenia się: |
Po ukończeniu przedmiotu student: w zakresie wiedzy: Zna zasady pisania prac inżynierski w zakresie bezpieczeństwa żywności./Ocena: prezentowanych celów pracy dyplomowej, tematyki pracy w grupie seminaryjnej, stosowanych metod wykorzystanych w badaniach oraz ocena i weryfikacja wyników badań/BZ_P6S_WK12, Posiada wiedzę z zakresu nauk rolniczych, zootechnicznych oraz nauk o żywności./Ocena: prezentowanych celów pracy dyplomowej, tematyki pracy w grupie seminaryjnej, stosowanych metod wykorzystanych w badaniach oraz ocena i weryfikacja wyników badań/BZ_P6S_WK12, Wie jak unikać plagiatu w opracowaniach projektowych i naukowych./Ocena: prezentowanych celów pracy dyplomowej, tematyki pracy w grupie seminaryjnej, stosowanych metod wykorzystanych w badaniach oraz ocena i weryfikacja wyników badań/BZ_P6S_WK12; w zakresie umięjętności: Student potrafi przygotować i zaprezentować wystąpienie przedstawiające zagadnienia zgodne z kierunkiem studiów pracy własnej lub zaczerpnięte z innych źródeł./Ocena wynikająca z wystąpień studentów (przegląd literatury, wyniki pracy i ich interpretacja, podsumowanie), aktywność na zajęciach i terminowość wykonania wcześniej ustalonych zadań/BZ_P6S_UW01, Stosuje podstawowe oprogramowanie komputerowe do analizy danych i prezentacji wyników./Ocena wynikająca z wystąpień studentów (przegląd literatury, wyniki pracy i ich interpretacja, podsumowanie), aktywność na zajęciach i terminowość wykonania wcześniej ustalonych zadań/BZ_P6S_UK12; InzA_U01, Posługuje się językiem angielskim (lub innym obcym) w stopniu umożliwiającym zrozumienie fachowych tekstów ze studiowanej dziedziny/Ocena wynikająca z wystąpień studentów (przegląd literatury, wyniki pracy i ich interpretacja, podsumowanie), aktywność na zajęciach i terminowość wykonania wcześniej ustalonych zadań; w zakresie kompetencji społecznych: Jest świadomy możliwości wykorzystania wiedzy z zakresu bezpieczeństwa żywności do rozwiązywania problemów związanych z wykonywaniem przyszłego zawodu./Udział w dyskusji związanej referatami prezentowanymi w trakcie seminarium/BZ_P6S_KK02; BZ_P6S_KR07 |
Metody i kryteria oceniania: |
Ocena aktywności i umiejętności referowania wyników prac naukowych. Podstawą zaliczenia przedmiotu jest zaliczenie ćwiczeń. |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2016/17" (zakończony)
Okres: | 2017-02-20 - 2017-09-30 |
![]() |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | ANDRZEJ WILICZKIEWICZ | |
Prowadzący grup: | ANDRZEJ WILICZKIEWICZ | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Ćwiczenia - Zaliczenie |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2017/18" (zakończony)
Okres: | 2018-02-19 - 2018-06-14 |
![]() |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | ANDRZEJ WILICZKIEWICZ | |
Prowadzący grup: | ANDRZEJ WILICZKIEWICZ | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Ćwiczenia - Zaliczenie |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2018/19" (zakończony)
Okres: | 2019-02-20 - 2019-06-30 |
![]() |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | ANDRZEJ WILICZKIEWICZ | |
Prowadzący grup: | ANDRZEJ WILICZKIEWICZ | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Ćwiczenia - Zaliczenie |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2019/20" (zakończony)
Okres: | 2020-03-01 - 2020-06-30 |
![]() |
Typ zajęć: |
Seminarium, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | ANDRZEJ WILICZKIEWICZ | |
Prowadzący grup: | ANDRZEJ WILICZKIEWICZ | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Seminarium - Zaliczenie |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2020/21" (zakończony)
Okres: | 2021-03-01 - 2021-06-30 |
![]() |
Typ zajęć: |
Seminarium, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | ANDRZEJ WILICZKIEWICZ | |
Prowadzący grup: | ANDRZEJ WILICZKIEWICZ | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Seminarium - Zaliczenie |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2021/22" (zakończony)
Okres: | 2022-03-01 - 2022-06-30 |
![]() |
Typ zajęć: |
Seminarium, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | MARIUSZ KORCZYŃSKI | |
Prowadzący grup: | MARIUSZ KORCZYŃSKI, KAMIL SIERŻANT | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Seminarium - Zaliczenie |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.