Seminarium dyplomowe II
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | NZJ-SM>SemD2 |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Seminarium dyplomowe II |
Jednostka: | DZIEKAN WYDZIAŁU BIOTECHNOLOGII I NAUK O ŻYWNOŚCI |
Grupy: |
Przedmioty 2 sem. - zarządzanie jakością i analiza żywności, st. ii-go stopnia |
Punkty ECTS i inne: |
3.00
|
Język prowadzenia: | polski |
Kierunek: | Zarządzanie jakością i analiza żywności |
Poziom studiów: | II stopnia |
Profil: | ogólnoakademicki |
Rodzaj przedmiotu: | obowiązkowy |
Semestr studiów: | drugi |
Wymagania wstępne: | operacje jednostkowe w przetwarzaniu i utrwalaniu żywności, zasady wdrażania i funkcjonowania systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności, metody/techniki analizy żywności, warunki ich stosowania i sposoby walidacji |
Skrócony opis: |
Celem przedmiotu jest analiza, opracowanie i prezentacja aktualnego stanu wiedzy, założeń oraz projektu, będącego tematem pracy magisterskiej. |
Pełny opis: |
Treści kształcenia związane są z problematyką określoną tematami prac magisterskich oraz zasadami jej realizacji. |
Literatura: |
obowiązkowa: 1. Specjalistyczne pozycje literaturowe, z uwzględnieniem publikacji naukowych z zakresu realizowanej pracy dyplomowej 2. Patenty na wynalazki 3. Normy ISO, PN 4. Prawne źródła dotyczące uwarunkowań produkcji żywności uzupełniająca: 1. Źródła internetowe dotyczące aparatury chemicznej i technologicznej i aktualizacji prawa żywnościowego |
Efekty uczenia się: |
Po ukończeniu przedmiotu student W zakresie wiedzy zna i rozumie: - typowe technologie otrzymywania różnych produktów żywnościowych i ich wpływ na ich jakość oraz metody oceny jakości żywności/Ocena przygotowania prezentacji części literaturowej dotyczącej pracy dyplomowej/ NZ_P7S _WG02, NZ_P7S _WG05; - metody rozwiązywania problemów magisterskich z zakresu zarządzania jakością i analizy żywności/Ocena przygotowania prezentacji części literaturowej dotyczącej pracy dyplomowej/NZ_P7S _WG04, NZ_P7S _WG06; - zagadnienia prawne i społeczne związane z kierunkiem zarządzanie jakością i analiza żywności/Ocena przygotowania prezentacji części literaturowej dotyczącej pracy dyplomowej/NZ_P7S _WK07; W zakresie umiejętności student potrafi: - wyszukiwać i zrozumieć informacje pochodzące z różnych źródeł/sposób przygotowania prezentacji części literaturowej dotyczącej pracy dyplomowej, ocena opracowania założeń pracy magisterskiej, sposób prezentacji/NZ_P7S _UW03, NZ_P7S _UW05; - dobierać i wykorzystywać odpowiednie technologie przetwarzania żywności oraz metody i techniki analizy żywności i zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności/sposób przygotowania prezentacji części literaturowej dotyczącej pracy dyplomowej, ocena opracowania założeń pracy magisterskiej, sposób prezentacji/NZ_P7S _UW01, NZ_P7S _UW04, NZ_P7S _UW07; - samodzielnie opracować zagadnienie projektowe wykorzystując dostępne dane literaturowe z poszanowaniem praw autorskich oraz zaprezentować je publicznie i dyskutować/sposób przygotowania prezentacji części literaturowej dotyczącej pracy dyplomowej, ocena opracowania założeń pracy magisterskiej, sposób prezentacji/NZ_P7S _UK08, NZ_P7S _UO10; W zakresie kompetencji społecznych student jest gotów do: - krytycznej oceny własnej wiedzy i aktualizowania wiedzy o nowe osiągnięcia z dziedziny zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności oraz analizy żywności/Ocena udziału w dyskusji/ NZ_P7S _WKK02, NZ_P7S _WKO04 - myślenia i działania w sposób przedsiębiorczy/Ocena udziału w dyskusji /NZ_P7S _WKO03; |
Metody i kryteria oceniania: |
Przygotowanie i prezentacja tematów związanych z realizacją pracy magisterskiej, aktywność w dyskusji. |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2016/17" (zakończony)
Okres: | 2016-10-01 - 2017-02-14 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Seminarium dyplomowe, 430 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Zygmunt Gil, Antoni Golachowski, Andrzej Jarmoluk, Alicja Kucharska, Antoni Szumny, Czesław Wawrzeńczyk | |
Prowadzący grup: | Zygmunt Gil, Antoni Golachowski, Andrzej Jarmoluk, Alicja Kucharska, Antoni Szumny, Czesław Wawrzeńczyk | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Seminarium dyplomowe - Zaliczenie |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2017/18" (zakończony)
Okres: | 2017-10-01 - 2018-01-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Seminarium dyplomowe, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Zygmunt Gil, Antoni Golachowski, Andrzej Jarmoluk, Alicja Kucharska, Anna Sokół-Łętowska, Antoni Szumny, Czesław Wawrzeńczyk | |
Prowadzący grup: | Antoni Golachowski, Andrzej Jarmoluk, Anna Sokół-Łętowska, Czesław Wawrzeńczyk | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Seminarium dyplomowe - Zaliczenie |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2018/19" (zakończony)
Okres: | 2018-10-01 - 2019-01-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ SEMD
PT |
Typ zajęć: |
Seminarium dyplomowe, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Anna Czubaszek, Anna Gliszczyńska, Antoni Golachowski, Andrzej Jarmoluk, Aneta Wojdyło | |
Prowadzący grup: | Anna Gliszczyńska, Antoni Golachowski, Andrzej Jarmoluk, Aneta Wojdyło | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Seminarium dyplomowe - Zaliczenie |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2019/20" (zakończony)
Okres: | 2019-10-01 - 2020-02-03 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR ĆW
CZ ĆW
PT |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Andrzej Jarmoluk, Alicja Kucharska, Antoni Szumny, Tomasz Zięba | |
Prowadzący grup: | Zygmunt Gil, Andrzej Jarmoluk, Alicja Kucharska, Antoni Szumny, Tomasz Zięba | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Ćwiczenia - Zaliczenie |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2020/21" (zakończony)
Okres: | 2020-10-01 - 2021-01-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia laboratoryjne, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Anna Czubaszek, Zygmunt Gil, Andrzej Jarmoluk, Joanna Kawa-Rygielska, Alicja Kucharska, Jan Oszmiański, Elżbieta Rytel, Anna Sokół-Łętowska, Antoni Szumny, Tomasz Zięba | |
Prowadzący grup: | Anna Czubaszek, Andrzej Jarmoluk, Antoni Szumny, Tomasz Zięba | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Ćwiczenia laboratoryjne - Zaliczenie |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.