Laboratorium specjalizacyjne I
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | NZJ-SM>LabSpec1 |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Laboratorium specjalizacyjne I |
Jednostka: | DZIEKAN WYDZIAŁU BIOTECHNOLOGII I NAUK O ŻYWNOŚCI |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
3.00 (zmienne w czasie)
|
Język prowadzenia: | polski |
Kierunek: | Zarządzanie jakością i analiza żywności |
Poziom studiów: | II stopnia |
Profil: | ogólnoakademicki |
Rodzaj przedmiotu: | obowiązkowy |
Semestr studiów: | pierwszy |
Wymagania wstępne: | chemia nieorganiczna i organiczna, biochemia, mikrobiologia ogólna i żywności, chemia żywności, analiza żywności, technologie kierunkowe, systemy zarządzania jakością |
Skrócony opis: |
Przedmiot obejmuje badania związane z realizacja pracy magisterskiej, jest dostosowany indywidualnie dla każdego studenta. |
Pełny opis: |
Treści kształcenia z zakresu szeroko rozumianego zarządzania jakością żywności i analizy żywności, ze szczególnym uwzględnieniem tematu pracy magisterskiej |
Literatura: |
podstawowa: 1. Specjalistyczne pozycje literaturowe, z uwzględnieniem publikacji naukowych z zakresu realizowanej pracy dyplomowej uzupełniająca: - |
Efekty uczenia się: |
Po ukończeniu przedmiotu student W zakresie wiedzy - ma zaawansowaną wiedzę z zakresu systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności oraz instrumentalnych metod analitycznych stosowanych w analizie żywności; W zakresie umiejętności - potrafi zaplanować i przeprowadzić doświadczenia z zakresu realizowanej pracy magisterskiej i opracować uzyskane wyniki; - potrafi zastosować nowoczesne techniki analityczne do określenia efektywności prowadzonego procesu; W zakresie kompetencji społecznych - ma świadomość konieczności szeregowania zadań badawczych i określania ich ważności; - rozumie konieczność etycznego podejścia do prowadzonych prac badawczych. Jest odpowiedzialny za bezpieczeństwo pracy własnej i innych; |
Metody i kryteria oceniania: |
ocena pracy w laboratorium |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2016/17" (zakończony)
Okres: | 2017-02-20 - 2017-09-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR ĆWL
CZ PT |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia laboratoryjne, 60 godzin
|
|
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | Alicja Kucharska, Anna Sokół-Łętowska, Aneta Wojdyło | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie
Ćwiczenia laboratoryjne - Zaliczenie |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2017/18" (zakończony)
Okres: | 2018-02-19 - 2018-06-14 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: | (brak danych) | |
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | (brak danych) | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: | Zaliczenie |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.