Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Podstawy nanotechnologii w produkcji żywności BBŻ-SI>PODNANOTECH
Ćwiczenia (ĆW) Semestr letni 2018/19

Informacje o zajęciach (wspólne dla wszystkich grup)

Liczba godzin: 15
Limit miejsc: (brak limitu)
Zaliczenie: Zaliczenie
Zakres tematów:

1. Jak to się wszystko zaczęło - nanotechnologia w aspekcie historycznym

2. Nanocząstki srebra, złota, platyny

3. Nanocząstki węgla, żelaza, miedzi

4. Zastosowanie nanocząstek w życiu codziennym (cz. 1)

5. Zastosowanie nanocząstek w życiu codziennym (cz. 2)

6. Zastosowanie nanocząstek w przemyśle spożywczym

7. Zastosowanie nanocząstek w procesach dezynfekcji i utylizacji

8. Zastosowanie nanocząstek w medycynie

9. Zastosowanie nanocząstek w weterynarii

10. Zastosowanie nanocząstek w rolnictwie

11. Cykl życia wybranych nanocząstek

12. Nanotoksykologia (cz. 1)

13. Nanotoksykologia (cz. 2)

14. Prezentacja prac studentów - praktyczne zastosowania nanotechnologii (cz. 1)

15. Prezentacja prac studentów - praktyczne zastosowania nanotechnologii (cz. 2)

Grupy zajęciowe

zobacz na planie zajęć

Grupa Termin(y) Prowadzący Miejsca Liczba osób w grupie / limit miejsc Akcje
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 6.8.0.0-8 (2022-12-08)