Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Slaughter Animals and Meat Hygiene II MWW-AJ>Slaughter2
Ćwiczenia laboratoryjne (ĆWL) Semestr letni 2016/17

Informacje o zajęciach (wspólne dla wszystkich grup)

Liczba godzin: 10
Limit miejsc: (brak limitu)
Zaliczenie: Zaliczenie
Zakres tematów: (tylko po angielsku)

1. Meat hygiene

- food law basis – regulation 178/2002

- definitions

- food safety

- food chain

2. Dealings with slaughter animals

- law basis – regulation 853/2004 i 1/2005

- animal welfare during collection, transport, preslaughter rest and slaughter

- preslaughter examination

- slaughter hygiene

3. Post mortem inspection of meat (pork and beef)

- law basis – regulation 854/2004

- post mortem inspection of beef

- post mortem inspection of pork

- post mortem inspection of horse meat

- post mortem inspection of small ruminants

- post mortem inspection of poultry

4. Meat examination for trichinae

- law basis – regulation 2075/2005

- meat sampling for examination for trichinae

- digestive method of examination for trichinae

- compressor method of examination for trichinae

- dealing with meat

- meat evaluation

5. Hygiene in slaughter house and meat plant

- personal hygiene in meat plant

- work and protective cloths in slaughter house

- cleaning and disinfection in meat plant

- verification of cleaning and disinfection

- work stand environment of veterinary inspector and slaughter worker

- Occupational Health and Safety in slaughter house

Grupy zajęciowe

zobacz na planie zajęć

Grupa Termin(y) Prowadzący Miejsca Liczba osób w grupie / limit miejsc Akcje
1 każdy czwartek, 10:00 - 11:45, sala 2H
ALEKSANDRA TABIŚ 9/ szczegóły
Wszystkie zajęcia odbywają się w budynku:
Budynek Weterynarii
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.0.4.0-3 (2024-06-10)