Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Slaughter Animals and Meat Hygiene II MWW-AJ>Slaughter2
Wykład (WYK) Semestr letni 2016/17

Informacje o zajęciach (wspólne dla wszystkich grup)

Liczba godzin: 15
Limit miejsc: (brak limitu)
Zaliczenie: Zaliczenie
Zakres tematów: (tylko po angielsku)

1. Side articles slaughter. Regulation of the European Parliament and Council Regulation (EC) No 1069/2009 of 21 October 2009 laying down health rules concerning animal by-products not intended for human consumption and repealing Regulation (EC) No 1774/2002 (Regulation on animal by-products )

2. Trading conditions in meat refrigeration chain. The concept of cold chain. Temperature ranges. Monitoring of refrigerated transport.

3. Veterinary documentation, information on the food chain, books ante-mortem inspection books, records samples, laboratory records, the main instructions veterinarian.

4. Theories of food poisoning. Distribution and characterization of the most important from the standpoint of evaluation of meat microorganisms present in the meat

5. Meat - the construction, chemical composition, maturation of meat. Processes occurring after the slaughter of animals, the impact on meat quality.

6. Meat quality, stress myopathies: PSE, DFD. Preventing changes, the mechanism changes, the use of meat as amended.

7. Undesirable physical and chemical changes occurring in the meat

8. Cons meat, slaughter procedure. Watery, thinness, emaciation, penetrating acid digestion, jaundice.

9. Rating meat in the presence of infectious diseases part. First

10. Ocena meat in the presence of infectious diseases part. Second

11. Score meat in the presence of parasitic diseases

12. Laboratory testing of meat, monitoring, research directions, laboratories, accreditation

13. Method of preserving meat, curing, drying, pasteurization, sterilization, drying, modified atmosphere packaging, vacuum packaging, paskalizacja

14. The differential diagnosis of lesions in the post-mortem inspection, the impact on the assessment of the meat. Changes in internal organs.

15. The differential diagnosis of lesions in the post-mortem inspection, the impact on the assessment of the meat. Rating meat with selected diseases.

Grupy zajęciowe

zobacz na planie zajęć

Grupa Termin(y) Prowadzący Miejsca Liczba osób w grupie / limit miejsc Akcje
1 każdy wtorek, 11:45 - 12:30, sala IVW
ALEKSANDRA TABIŚ 9/ szczegóły
Wszystkie zajęcia odbywają się w budynku:
Kliniki
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.
kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.0.4.0-3 (2024-06-10)