![]() |
PROFESOR UCZELNI w jednostce KATEDRA ŻYWIENIA CZŁOWIEKA
|

dr inż.
Danuta Figurska-Ciura
profesor uczelni
Zaloguj się, aby zobaczyć więcej.
Podstawowe informacje o użytkowniku
Koordynowane przedmioty
2015/16-Z - Organizacja żywienia zbiorowego NŻC-SI>OŻZ
2015/16-Z - Podstawy prawa żywnościowego BBŻ-SI>POPRZY7
2015/16-Z - Podstawy prawa żywnościowego NTO/AS-SI>PPrawaŻyw
2015/16-Z - Podstawy prawa żywnościowego NTŻ-SI>PPŻyw
2015/16-Z - Podstawy technologii gastronomii NTŻ-SI>PTGastr
2015/16-Z - Technologia gastronomiczna NŻC-SI>Tgas
2015/16-L - Podstawy prawa żywnościowego NTŻ-NI>PPŻyw
2016/17-Z - Organizacja żywienia zbiorowego NŻC-SI>OŻZ
2016/17-Z - Podstawy prawa żywnościowego BBŻ-SI>POPRZY7
2016/17-Z - Podstawy prawa żywnościowego NTO/AS-SI>PPrawaŻyw
2016/17-Z - Podstawy prawa żywnościowego NTŻ-SI>PPŻyw
2016/17-Z - Podstawy prawa żywnościowego NZJ-SI>PPŻyw
2016/17-Z - Podstawy prawa żywnościowego NŻC-SI>PPŻyw
2016/17-Z - Podstawy technologii gastronomii NTŻ-NI>PTGastr
2016/17-Z - Podstawy technologii gastronomii NTŻ-SI>PTGastr
2016/17-Z - Technologia gastronomiczna NŻC-SI>Tgas
2016/17-Z - Technologia produkcji potraw NŻC-SI>TProPot
2016/17-Z - Ustawodawstwo żywnościowe NZJ-SI>UstŻyw
2016/17-L - Automatyzacja produkcji potraw NŻC-SI>AProPot
2016/17-L - Seminarium dyplomowe I NŻD-SM>SDI
2017/18-Z - Organizacja żywienia zbiorowego NŻC-SI>OŻZ
2017/18-Z - Podstawy prawa żywnościowego BBŻ-SI>POPRZY7
2017/18-Z - Podstawy prawa żywnościowego NTŻ-SI>PPŻyw
2017/18-Z - Podstawy prawa żywnościowego NZJ-SI>PPŻyw
2017/18-Z - Podstawy prawa żywnościowego NŻC-SI>PPŻyw
2017/18-Z - Podstawy technologii gastronomii NTŻ-SI>PTGastr
2017/18-Z - Technologia gastronomiczna NŻC-SI>Tgas
2017/18-L - Automatyzacja produkcji potraw NŻC-SI>AProPot
2017/18-L - Seminarium dyplomowe I NŻD-SM>SDI
2017/18-L - Seminarium dyplomowe III NŻD-SM>SDIII
2018/19-Z - Bezpieczeństwo żywności i żywienia NŻD-SL>BŻiŻ
2018/19-Z - Organizacja żywienia zbiorowego NŻC-SI>OŻZ
2018/19-Z - Podstawy higieny i toksykologii żywności NZJ-SI>PHigToksŻ
2018/19-Z - Podstawy prawa żywnościowego BBŻ-SI>POPRZY7
2018/19-Z - Podstawy prawa żywnościowego NŻC-SI>PPŻyw
2018/19-Z - Podstawy technologii gastronomii NTŻ-SI>PTGastr
2018/19-Z - Prawo żywnościowe BBŻ-SI>PRAWOZYW
2018/19-Z - Technologia gastronomiczna NŻC-SI>Tgas
2018/19-L - Mechanizacja produkcji potraw NŻC-SI>MechPrPot
2018/19-L - Pracownia magisterska II NŻD-SM>PMII
2018/19-L - Seminarium dyplomowe I NŻD-SM>SDI
2018/19-L - Seminarium dyplomowe III NŻD-SM>SDIII
2018/19-L - Technologia produkcji potraw NŻD-SL>TPP
2019/20-Z - Organizacja żywienia zbiorowego NTG-SI>OŻZ
2019/20-Z - Podstawy prawa żywnościowego BBŻ-SI>POPRZY7
2019/20-Z - Podstawy prawa żywnościowego NŻC-SI>PPŻyw
2019/20-Z - Podstawy technologii gastronomii NTŻ-SI>PTGastr
2019/20-Z - Pracownia magisterska I NŻD-SM>PMI
2019/20-Z - Prawo żywnościowe BBŻ-SI>PRAWOZYW
2019/20-Z - Prawo żywnościowe NTG-SI>PŻ3
2019/20-Z - Seminarium dyplomowe II NŻD-SM>SDII
2019/20-Z - Seminarium inżynierskie NTG-SI>SI
2019/20-Z - Ustawodawstwo żywnościowe NTG-SI>UŻ
2019/20-L - Mechanizacja produkcji potraw NŻD-SL>MPP
2019/20-L - Organizacja żywienia zbiorowego NTG-SI>OŻZ
2019/20-L - Pracownia magisterska II NŻD-SM>PMII
2019/20-L - Seminarium dyplomowe I NŻD-SM>SDI
2019/20-L - Seminarium dyplomowe III NŻD-SM>SDIII
2019/20-L - Technologia gastronomii NŻD-SL>TG
2020/21-Z - Metodologia i planowanie badań żywieniowych NŻD-SML>1242.1
2020/21-Z - Pracownia magisterska I NŻD-SM>PMI
2020/21-Z - Prawo żywnościowe BBŻ-SI>PRAWOZYW
2020/21-Z - Prawo żywnościowe NTG-SI>PŻ3
2020/21-Z - Seminarium dyplomowe II NŻD-SM>SDII
2020/21-Z - Staż technologiczny NTG-SI>ST4
2020/21-Z - Wyposażenie zakładów gastronomicznych NTG-SI>2732.1
2020/21-L - Mechanizacja produkcji w gastronomii NŻD-SL>1222.2
2020/21-L - Pracownia magisterska II NŻD-SM>PMII
2020/21-L - Prawo żywnościowe NTG-SI>PŻ6
2020/21-L - Produkcja potraw i posiłków NŻD-SML>1929.2
2020/21-L - Seminarium dyplomowe I NŻD-SML>2268.2
2020/21-L - Seminarium dyplomowe III NŻD-SM>SDIII
2020/21-L - Technologia produkcji potraw NŻD-SL>TPP
2020/21-L - Wyposażenie zakładów żywienia zbiorowego NŻD-SL>2733.2
2021/22-Z - Metodologia i planowanie badań żywieniowych NŻD-SML>1242.1
2021/22-Z - Pracownia magisterska I NŻD-SML>1791.3
2021/22-Z - Prawo żywnościowe NTG-SI>1890.3
2021/22-Z - Seminarium dyplomowe II NŻD-SML>2279.3
2021/22-Z - Seminarium inżynierskie NTG-SI>SI
2021/22-Z - Wyposażenie zakładów gastronomicznych NTG-SI>2732.1
2021/22-L - Pracownia magisterska II NŻD-SML>1802.4
2021/22-L - Seminarium NŻD-SL>SEM
2021/22-L - Seminarium dyplomowe I NŻD-SML>2268.2
2021/22-L - Seminarium dyplomowe III NŻD-SML>2290.4
2021/22-L - Technologia produkcji potraw NŻD-SL>2513.4
2021/22-L - Wyposażenie zakładów żywienia zbiorowego NŻD-SL>2733.2
2022/23-Z - Metodologia i planowanie badań żywieniowych NŻD-SML>1242.1
2022/23-Z - Pracownia magisterska I NŻD-SML>1791.3
2022/23-Z - Rynek usług gastronomicznych i hotelarskich NTG-SI>3653.1
2022/23-Z - Seminarium dyplomowe II NŻD-SML>2279.3
2022/23-Z - Seminarium inżynierskie NTG-SI>SI
2022/23-Z - Wyposażenie zakładów gastronomicznych NTG-SI>2732.1
2022/23-Z - Zarządzanie zakładami żywienia zbiorowego NTG-SI>2826.5
2022/23-L - Innowacje SJO-SM>0961
2022/23-L - Pracownia magisterska II NŻD-SML>1802.4
2022/23-L - Prawo żywnościowe NTG-SI>1890.4
2022/23-L - Seminarium dyplomowe I NŻD-SML>2268.2
2022/23-L - Seminarium dyplomowe III NŻD-SML>2290.4
2022/23-L - Technologia produkcji potraw NŻD-SL>2513.4
2022/23-L - Wyposażenie zakładów żywienia zbiorowego NŻD-SL>2733.2
2022/23-L - Znakowanie żywności NTG-SI>3356.2
2023/24-Z - Metodologia i planowanie badań żywieniowych NŻD-SML>1242.1
2023/24-Z - Organizacja żywienia zbiorowego NTG-SI>1528.5
2023/24-Z - Podstawy prawa żywnościowego NŻD-SML>1676.3
2023/24-Z - Pracownia magisterska I NŻD-SML>1791.3
2023/24-Z - Prawo żywnościowe BBŻ-SI>1890.3
2023/24-Z - Projektowanie technologiczne w gastronomii NŻD-SL>1979.5
2023/24-Z - Projektowanie zakładów żywienia zbiorowego NTG-SI>1985.5
2023/24-Z - Rynek usług gastronomicznych i hotelarskich NTG-SI>3653.1
2023/24-Z - Seminarium dyplomowe II NŻD-SML>2279.3
2023/24-Z - Seminarium inżynierskie NTG-SI>2309.7
2023/24-Z - Technologia produkcji potraw NŻD-SL>2513.3
2023/24-Z - Wyposażenie zakładów gastronomicznych NTG-SI>2732.1
2023/24-Z - Znakowanie żywności NŻD-SML>3356.3
2023/24-L - Pracownia magisterska II NŻD-SML>1802.4
2023/24-L - Prawo żywnościowe NTG-SI>1890.2
2023/24-L - Seminarium dyplomowe III NŻD-SML>2290.4
2023/24-L - Usługi Wellness i SPA NTG-SI>3565.4
2023/24-L - Wyposażenie zakładów żywienia zbiorowego NŻD-SL>2733.2
2023/24-L - Znakowanie żywności NTG-SI>3356.2
2024/25-Z - Kuchnie świata NTG-SI>3663.5
2024/25-Z - Metodologia i planowanie badań żywieniowych NDI-SM>1242.1
2024/25-Z - Podstawy prawa żywnościowego NŻD-SML>1676.3
2024/25-Z - Podstawy technologii gastronomii NTŻ-SI>1710.7
2024/25-Z - Pracownia magisterska I (ŻiD) NŻD-SML>3807.3
2024/25-Z - Pracownia magisterska I (ŻiO) NŻD-SML>3808.3
2024/25-Z - Projektowanie konceptów gastronomicznych NTG-SI>3315.5
2024/25-Z - Projektowanie technologiczne w gastronomii NTG-SI>1979.5
2024/25-Z - Rynek usług gastronomicznych i hotelarskich NTG-SI>3653.1
2024/25-Z - Seminarium inżynierskie NTG-SI>2309.7
2024/25-Z - Technologia gastronomii NTG-SI>2498.3
2024/25-Z - Technologia produkcji potraw NŻD-SL>2513.3
2024/25-Z - Wyposażenie zakładów gastronomicznych NTG-SI>2732.1
2024/25-Z - Zarządzanie zakładami gastronomicznymi NTG-SI>3568.5
2024/25-Z - Znakowanie żywności NŻD-SML>3356.3
2024/25-L - Pracownia magisterska II (ŻiO) NŻD-SML>3812.4
2024/25-L - Praktyka technologiczna NTG-SI>1850.6
2024/25-L - Prawo żywnościowe NTG-SI>1890.2
2024/25-L - Projektowanie konceptów gastronomicznych NŻD-SL>3315.6
2024/25-L - Seminarium dyplomowe I NDI-SM>2268.2
2024/25-L - Seminarium dyplomowe III (ŻiD) NŻD-SML>3810.4
2024/25-L - Seminarium dyplomowe III (ŻiO) NŻD-SML>3811.4
2024/25-L - Wyposażenie zakładów żywienia zbiorowego NDI-SL>2733.2
2024/25-L - Znakowanie żywności NTG-SI>3356.2
Prowadzone przedmioty
2015/16-Z - Organizacja żywienia zbiorowego NŻC-SI>OŻZ:
Wykład (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1)
2015/16-Z - Technologia gastronomiczna NŻC-SI>Tgas:
Wykład (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1)
2015/16-L - Automatyzacja produkcji potraw NŻC-SI>AProPot:
Wykład (grupa 1), Ćwiczenia projektowe (grupa 1)
2015/16-L - Projektowanie zakładów żywienia zbiorowego NŻC-SI>PZŻZ:
Ćwiczenia projektowe (grupa 1), Ćwiczenia projektowe (grupa 2)
2016/17-Z - Organizacja żywienia zbiorowego NŻC-SI>OŻZ:
Wykład (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 3), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 4)
2016/17-L - Metodologia i planowanie badań żywieniowych NŻD-SM>MiPBŻ:
Wykład (grupa 1), Ćwiczenia projektowe (grupa 1), Ćwiczenia projektowe (grupa 2)
2016/17-L - Projektowanie zakładów żywienia zbiorowego NŻC-SI>PZŻZ:
Ćwiczenia projektowe (grupa 1), Ćwiczenia projektowe (grupa 2), Ćwiczenia projektowe (grupa 3)
2017/18-Z - Organizacja żywienia zbiorowego NŻC-SI>OŻZ:
Wykład (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 3), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 4)
2017/18-L - Projektowanie zakładów żywienia zbiorowego NŻC-SI>PZŻZ:
Ćwiczenia projektowe (grupa 1), Ćwiczenia projektowe (grupa 2), Ćwiczenia projektowe (grupa 3)
2017/18-L - Seminarium dyplomowe I NŻD-SM>SDI:
Seminarium dyplomowe (grupa 2), Seminarium dyplomowe (grupa 3)
2017/18-L - Seminarium dyplomowe III NŻD-SM>SDIII:
Seminarium dyplomowe (grupa 1), Seminarium dyplomowe (grupa 2)
2018/19-Z - Bezpieczeństwo żywności i żywienia NŻD-SL>BŻiŻ:
Wykład (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 3)
2018/19-Z - Higiena i toksykologia żywności NBT/BŻ-SI>HiTŻ:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 3)
2018/19-Z - Organizacja żywienia zbiorowego NŻC-SI>OŻZ:
Wykład (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 3), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 4)
2018/19-Z - Podstawy higieny i toksykologii żywności NZJ-SI>PHigToksŻ:
Wykład (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2)
2018/19-Z - Wyposażenie zakładów gastronomicznych NTG-SI>WZG:
Wykład (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 3)
2018/19-L - Metodologia i planowanie badań żywieniowych NŻD-SM>MiPBŻ:
Wykład (grupa 1), Ćwiczenia projektowe (grupa 1)
2019/20-Z - Projektowanie technologiczne w gastronomii NŻD-SL>PTwG:
Wykład (grupa 1), Ćwiczenia projektowe (grupa 1), Ćwiczenia projektowe (grupa 2), Ćwiczenia projektowe (grupa 3), Ćwiczenia projektowe (grupa 4)
2019/20-L - Organizacja żywienia zbiorowego NTG-SI>OŻZ:
Wykład (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2)
2020/21-Z - Metodologia i planowanie badań żywieniowych NŻD-SML>1242.1:
Wykład (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 3)
2020/21-Z - Organizacja i projektowanie zakładów żywienia zbiorowego NŻD-SL>OiPZŻZ:
Wykład (grupa 1), Ćwiczenia projektowe (grupa 1), Ćwiczenia projektowe (grupa 4)
2020/21-L - Technologia produkcji potraw NŻD-SL>TPP:
Wykład (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1)
2021/22-Z - Projektowanie technologiczne w gastronomii NŻD-SL>PTwG:
Wykład (grupa 1), Ćwiczenia projektowe (grupa 1), Ćwiczenia projektowe (grupa 2), Ćwiczenia projektowe (grupa 3)
2021/22-L - Zarządzanie zakładami żywienia zbiorowego NTG-SI>ZZŻZ:
Wykład (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1)
2022/23-Z - Rynek usług gastronomicznych i hotelarskich NTG-SI>3653.1:
Ćwiczenia audytoryjne (grupa 1)
2022/23-Z - Zarządzanie zakładami żywienia zbiorowego NTG-SI>2826.5:
Wykład (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2)
2022/23-L - Innowacje SJO-SM>0961:
Ćwiczenia projektowe (grupa 4), Ćwiczenia projektowe (grupa 6), Ćwiczenia projektowe (grupa 26), Ćwiczenia projektowe (grupa 27)
2022/23-L - Organizacja i projektowanie zakładów żywienia zbiorowego NŻD-SL>1518.5:
Wykład (grupa 1)
2023/24-Z - Organizacja i projektowanie zakładów żywienia zbiorowego NŻD-SL>1518.5:
Wykład (grupa 1)
2023/24-Z - Organizacja żywienia zbiorowego NTG-SI>1528.5:
Wykład (grupa 1), Ćwiczenia projektowe (grupa 1), Ćwiczenia projektowe (grupa 2)
2023/24-Z - Projektowanie zakładów żywienia zbiorowego NTG-SI>1985.5:
Ćwiczenia projektowe (grupa 1), Ćwiczenia projektowe (grupa 2)
2023/24-Z - Rynek usług gastronomicznych i hotelarskich NTG-SI>3653.1:
Ćwiczenia audytoryjne (grupa 1)
2023/24-L - Innowacje BBL-SM>0961.2:
Ćwiczenia projektowe/warsztatowe (grupa 1), Ćwiczenia projektowe/warsztatowe (grupa 2)
2023/24-L - Innowacje IBU(P)-SM>0961.1:
Ćwiczenia projektowe/warsztatowe (grupa 1), Ćwiczenia projektowe/warsztatowe (grupa 2)
2023/24-L - Innowacje IIS-SM>0961.1:
Ćwiczenia projektowe/warsztatowe (grupa 2), Ćwiczenia projektowe/warsztatowe (grupa 3)
2023/24-L - Innowacje NTŻ-SM>0961.1:
Ćwiczenia projektowe/warsztatowe (grupa 1), Ćwiczenia projektowe/warsztatowe (grupa 2)
2023/24-L - Innowacje NZJ-SM>0961.1:
Ćwiczenia projektowe/warsztatowe (grupa 1), Ćwiczenia projektowe/warsztatowe (grupa 2)
2023/24-L - Innowacje POS-SM>0961.1:
Ćwiczenia projektowe/warsztatowe (grupa 1), Ćwiczenia projektowe/warsztatowe (grupa 2)
2023/24-L - Innowacje POZ-SM>0961.1:
Ćwiczenia projektowe/warsztatowe (grupa 1), Ćwiczenia projektowe/warsztatowe (grupa 2)
2023/24-L - Innowacje PZI-SM>0961.1:
Ćwiczenia projektowe/warsztatowe (grupa 1), Ćwiczenia projektowe/warsztatowe (grupa 2)
2023/24-L - Pracownia magisterska II NŻD-SML>1802.4:
Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 1), Ćwiczenia laboratoryjne (grupa 2)
2023/24-L - Seminarium dyplomowe I NŻD-SML>2268.2:
Seminarium/Konwersatorium (grupa 1), Seminarium/Konwersatorium (grupa 2)
2024/25-Z - Projektowanie technologiczne w gastronomii NTG-SI>1979.5:
Ćwiczenia projektowe (grupa 1)
2024/25-Z - Rynek usług gastronomicznych i hotelarskich NTG-SI>3653.1:
Ćwiczenia audytoryjne (grupa 1)
Imiona
Danuta Hanna
Nazwisko
Figurska-Ciura
Stopnie i tytuły
dr inż. profesor uczelni